Uppvisningen som gick perfekt

I helgen hade vi den stora uppvisningen som vi övat över sommaren till. Vanligtvis så är alla uppvisningar i våran sal. Ni vet den som jag beskrev i ett av mina tidigare inlägg, om ni mot förmodan har missat det inlägget så hittar ni det här. Men eftersom det är sommar så är det lite speciella event. Faktiskt så är det uppvisning varje vecka av den mer erfarna gruppen. Det sker nere i hamnen på måndagar, men i helgen så hade vi då ett större event med alla grupperna och lite mer organiserat.

Måndagarna är mer för att marknadsföra line dancen och visa för folk att det finns möjlighet att träna och lära sig det här i stan. Så varje måndag så är det nere vid hamnen och då dansar fortsättningsgruppen tre låtar och danser. I närheten finns en liten glasskiosk och många båtar som ligger längs med kajen så det brukar vara många som kolla även om det bara är en liten spontan grej. Men i lördags då så hade vi själva även korvförsäljning och allt det som vi brukar. Läsk och saft till barnen och sen såklart lite olika godissorter.

Vi började stort med ett öppningsnummer som alla grupperna var med i och sen så presenterade sig de båda olika lärarna som vi har. Vi har en lärare Ann-Britt som är ansvarig för oss nybörjare och mer lektioner med grundsteg. Sen är hon också en lite allt-i-allo som fixar fester föreningen och även ibland har lektioner för möhippor och sådant! Förutom Ann-Britt så har vi även Göran som ansvarar för fortsättningskurserna och den riktigt avancerade, VIP-gruppen. För att få en plats i VIP-gruppen så måste du bli invald av de andra i gruppen. Man kan bli tillfrågad när som helst och jag hoppas så att de ska fråga mig någon gång i framtiden.

Efter presentationen så var det dags för vårt första nummer, i det numret hade vi även sällskap av Göran som faktiskt ”sjöng” eller vad man ska säga till vår musik. Det finns en sån speciell grej inom line dancen där en person sjunger med i låten som beskriver vilka rörelser som ska göras av gruppen på scenen! Det är ett mycket omtyckt inslag på uppvisningarna och det gick kanon!

Allt som allt så var själva uppvisningen kanske 20 minuter och sen var det en liten paus där man kunde köpa korv, kaffe eller godis. Sen hade vi en liten avslutning på 10 minuter, där grupperna fick varsin dans och sen avslutade vi storslaget, precis som vi övarmkorv och chipsppnade! Sen så hade vi uppvisningen under tre tillfällen under hela dagen, så det var många som fick se oss dansa! Det var mycket folk som kom då alla i grupperna hade sagt till sina familjer. Det gick bäst för mig på den sista uppvisningen och det var även då Linus och alla mina vänner kom så det kunde inte blivit bättre än så. Efter alla uppvisningar så gick vi hem till oss och firade! Jag bytte om från mina scenkläder och så tog vi ett glas bubbel med alla nära och kära innan vi gick ut och åt middag på en av stans bästa restauranger. Nu ska jag bara njuta av ett par lediga veckor där vi inte har något inplanerat! Bloggen kanske får lida lite, men om inte annat så hörs vi i höst igen när kurserna börjat igen!

Kram Malin